Tudom, hogy nektek már kicsit (nagyon) unalmas ez a téma, hogy  a világg egyre csak visszafelé fejlődik, de remélem mégis érdekel titeket..

 Eltűnik az emberi bánásmód és az udvariasság, amik eddig működtek. Nem azt kérem, hogy most mindig engedjenek előre, vagy, hogy cipejék a cuccaimat. Csak annyit, hogy ha valakinek tele van cuccal a keze, akkor legalább az ajtót nyissák ki neki, ne csak nézzék, hogy szegény mit szerencsétlenkedik.

 Egyre bunkóbbak az emberek, tisztelet a kivételnek. Engem felhábótít az, hogy ha már bemész egy boltba, megkérdezed az eladót, hogy merre találod a kenyeret, és ő bunkón azt mondja : " mivan nem látsz a szemedtől, hogy idejuss el kellet menned mellette..." .. 

Hogy saját példát is mondjak, egy pénteken mégis járatos busszal kellett hazajönnöm. Nem volt nálam a bérletem, és a bérlet mellett tartom a diákigazolványomat is. Otthonhagytam, mert még sosem kellett péntek délután a suliban maradnom. Felszállok a buszra, köszöntem, mondtam, hogy egy diákjegyet szeretnék xy-ig. Hátamon a táska, másik kezemben tesi cucc. Mondtam ,hogy otthonfelejtettem a diákigazolványomat. Erre rámvigyorog és azt mondta, hogy ha nincs diákom, akkor ő nem ad diákjegyet. Tele volt a busz, alig fértünk el, ez meg leállt velem szívózni. Egyedül annyi a poén, hogy , ha így jövök haza, akkor mindig ezzel a buszsofőrrel, mindig megmutatom a diákomat, csütörtökön is vele mentem, akkor is megmutattam a diákimat. Végül megkérdezte hány éves vagyok és így ideadta...  Tudom, hogy nem adhatja ide, ha nem mutatom meg a diákot, de könyörgöm, ha tele van a busz, látja a táskát a hátamon, tesi cuccot a kezemben, körülbelül két éve járok ezzel a sofőrrel szinte minden délután és előttevalónap is vele mentem, valahogy úgy gondolom eltekinthetne ettől a dologtól...  Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy lenézően, flegmán és elég bunkón beszélt velem..

Kérlek legalább ti válogassátok meg a szavaitokat, gondolkozzatok mielőtt beszéltek és számoljatok el 10-ig mielőtt valamit mondasz, mert nem tudhatod, hogy hogyan fog hatni az a másik emberre.