A kezdő bloggerek, honlapozók sokszor nem tudják, hogy  hogyan kezdjenek hozzá ehhez az egészhez. Én is így voltam vele, szerencsére jó társaságba kerültem be, ahol tudtak nekem segíteni, és támogattak. Ezt megköszönöm nekik.

Néhány (számomra) alapvető feltétel:

  1. Kinézet: Próbáld olyanra formálni, hogy a személyiségedet tükrözze, szerintem, ha ezt megpróbálod, máris máshogyan állsz hozzá az egészhez. Fejléckép, háttér, na ezek azok, amik nekem nagyon agyrémek voltak, amikor elkezdtem az egészet, mert nem tudtam, hogy hogyan kezdjek neki. Már jónéhány oldalt találsz, amin segítséget próbálnak hozzá adni pl.: conception.mlap.hu, találhasz kellékeket, segítséget, leírásokat, hidd el sokat fog segíteni, még ha kezdő vagy, akkor is. Csak akárhonnan elviszel bármit, írd oda komiban, hogy ne legyen belőle baj. NE lopd el mások fejléceit, mert abból biztos nem sül ki jó. Azt hiszem ehhez ennyi.
  2. Tartalom: Ha más oldalakról viszel tartalmat, mindig írd oda, hogy honnan van. De mindenképpen törekedj olyan dolgokról írni, amikről még nem írtak mások, vagy ha írtak is, ne ugyan azt írd le, fogalmazd át, keresgélj még hozzá pár infót.
  3. Képek: Kép nélkül unalmas az egész, de persze túlzásba sem szabad vinn, mert attól meg túlzsúfolt lesz. weheartit.com -> itt sok szép képet találsz, amik ihletet adhatnak.
  4. Oldalsáv: Na itt most az lesz, hogy bagoly mondja verébnek, mert az oldalsávom kicsit elhanyagolt még. Nagyo sok szuper dolgot találhatsz már az alap dolgoknál is. Egyedibbé képekket, videóval,idézetekkel, számlálóval teheted akár. 
  5. Menüpontok: Ha sok menüd van, az elég jó, de figyelj oda rá, hogy ne csinálj 5000-et, mert azt a kutya nem olvassa el. Próbálj arról írni, ami téged és közönségedet is érdekli. Minél érdekesebb egy menüpont neve, annál többen fogják elolvasni, mert figyelemfelkeltő lett.
  6. Néhány plusz dolog lehet: Szerintem a Vendégköny elengedhetetlen kelléke egy mlaps oldalnak, adhatsz hozzá fórumot, hogy különböző érdekes eszmefuttatásokat végezhess  a nagyérdeművel, galériát is, de figyelj, hogy a képek, ne legyenek olyanok, amik felháborodást kelthetnek.

Törekedj az egyéniségre, mert úgy lehetsz igazán jó. Ne olyan légy, akit azért éltetnek, mert olyanokat művel, ami az IQ-ja átlag alattiságát bizonyítja.

U.i.: Remélem tetszik és sokat segített. :D