Nem kis felháborodás lett úrrá rajtam, amikor egy idős néni, aki tényleg aranyosnak és bölcsnek tűnt, felém fordult. Cigizett. Körülbelül 70-80 éves lehetett, cigizett,mégpedig a boltnál, 5 m-es körzetben. Aztán egyszer nagy káromkodásba kezdett, nem is ez volt vele a baj, hanem az, hogy az út túloldalára egy szintén idő nénihez szólt így, valószínűleg ismerték egymást, mert utána  visszakiabált neki és barátságosan köszöntek egymásnak stb. Lehetett ettől még bölcs, de akkor is.

Mi lesz a világgal 10 év múlva, ha így halad? Mi lesz a felnövekvő generációkkal, ha már 10 évesen bagóznak, 7 évesen már különféle káromkodásokat ismernek? Ha nem hagyják, hogy kibontakozzanak, azok , akik nagy tehetséggel rendelkeznek? Mi lesz akkor, ha az intelligencia és udvariasság aránya rohamosan csökken?

Apropó intelligencia és udvariasság. Hányszor mondták neked azt a héten, hogy parancsolj, menj előre? Vagy, hogy várj segítek, cipekedni? Nekem körülbelül 5-ször. A cipekedésben való segítséget a héten talán két embertől hallottam. 'ahogyan te fordulsz a világ felé, úgy fordul vissza hozzád,' Asszem valahogy így van. Volt már, hogy segítettem cipekedni egy boltból hazatérő néninek, volt már, hogy a buszon átadtam a helyemet idősebbeknek. Apropó busz. Pénteken este rettenetesen sokan voltak a buszon. 16-17 éves fiatalok ültek az idős emberek pedig álltak,megjegyzem elég nehezen. Ketten, velem együtt hárman adták át nekik a helyüket. És a többiek? Ültek ott boldogan.

Az intelligenciához pedig annyit, hogy, ha nem tanul a felnövekvő generáció, akkor az átlag intelligencia is csökken majd. Tanulás helyett könnyebb lustálkodni, feküdni egész nap, de ha belegondolsz, biztos, hogy kukásautót akarsz vezetni vagy egy nyilvános vécét pucolni, sok gondatlan ember után? Egész biztosan nem.. Az, hogy néhány ember próbálja jobbá tenni a világot, az semmi, ehhez nagy összefogásra van szükség.

 

 

Tehát, hiába húzzák a fejed az asztal fölé, ha te lefelé nyomod..

"Ha kivágtad az utolsó fát és megmérgezted az utolsó folyót rá fogsz jönni, hogy a pénzt nem lehet megenni.."

 

ez az egyik neonos bejegyzésem, aminek elég nagy nézetsége volt.